Suunnistuksen SM-erikoispitkä / FM Ultra lång 23.5.2010     Somero
     

ajankohtaista
maasto ja radat
harjoittelumahdollisuudet
kilpailukutsu ja opastus
ilmoittautuminen
kilpailuohje
kilpailukeskuksen palvelut
lähtöajat
tulokset
kuvagalleria
etusivulle

Kisojen suojelija:
Kari "Poppis" Suomela


ohjeita paikallisille
talkootiedotus

på svenska

  Sm-erikoispitkä 23.5.2010 Somerolla

Kilpailukeskuksen palvelut (laajennus kilpailuohjeeseen)

Kilpailukeskukseen saavutaan pysäköinnistä tietä pitkin. Matkaa on noin kilometri. Matkan varrelta kannattaa ostaa 2 euron hintaisia parkkilippuja, jotka tarkastetaan poistuttaessa.
Klikkaa suuremmaksi

Kilpailukeskuksen palveluitten paikat taas selviävät oheisesta kartasta.

Klikkaa suuremmaksi

Info ja mallirasti
Info on piste, josta voi kysyä mitä tahansa - vastaukset ovatkin sitten luku sinänsä. Info hoitaa myös kaikki Emit-korttien numeromuutokset ja Emit-vuokraukset. Infon luo tuodaan päivän mittaan myös lähtöön 2 jätetyt varusteet ja kartanvaihtosarjojen alkulenkkien kartat. Mallirasti on infon vieressä, ja sen yhteydessä on myös mahdollisuus Emitin nollaukseen.

Ravintola
Ravintola sijaitsee maaston pohjoisosassa. Emännät tulevat valmistamaan ravitsevaa ruokaa. Lisäksi tarjolla on kaikenlaisia pikku herkkuja.

Hinnasto
Jauhelihakeitto G L 6 euroa
- leipä, levite, juoma

Broileripastavuoka VL 7,50 euroa
- salaatti, leipä, levite, juoma

Kasvispastavuoka VL 7,50 euroa
- salaatti, leipä, levite, juoma

Lisäksi grillimakkaraa, kahvia, sämpylöitä, pullaa, munkkeja, limsaa, mehua ja suklaapatukoita.

Pesupaikka
Konehallin viereen rakennetulla pesupaikalla on 8 suihkua miehille ja 8 naisille. Miehet kiertävät pesuunsa hallin takaa. Pesupaikalla on myös pukeutumiseen varatut loosit. Ympäristösyistä pesuaineiden käyttö on kielletty. Lämmin vesi.

Käymälät
Naisille on 16 ison ja 15 pienen hädän toimituspaikkaa varsinaisessa päähuussissa kilpailukeskukseen saavuttaessa. Miesten puolen kapasiteetti on vastaavaa tasoa. Päähuussin lisäksi pienempi WC löytyy pesupaikan luota sekä lähdöstä 2.

Ensiapu
Ensiapupaikka löytyy sekä kilpailukeskuksesta että maastosta.

Museosauna
Thorbyn vanhan päärakennuksen vieressä on avoinna vanha perinteinen savusauna, ainakin 1850-luvulta. Ylhäällä on iso parvi johon mahtuu paljon saunojia. Parvella on myös palvattu lihaa ja tehty piapojauhoja ja koko saunassa vallitsee vanhan ajan tuoksu. Huom! Ethän käy tutustumassa suunnistusjalkineet jalassa.

Muksula
Muksula palvelee Thorbyn talon vanhassa puutarhassa.

Palkintokorokkeet
Palkintokorokkeet on suunnitellut ja toteuttanut kilpailunjohtajan mies Jouko Mikkola. Luonnon ja ihmiskäden työn tuloksena syntyneitä puuveistoksia voi käydä ihastelemassa päivän mittaan lähempääkin. Korokkeiden aihe on Someron vaakunasta ja sen voidaan ajatella symboloivan muun muassa sitkeyttä, paloa ja jaksamista - joita korokkeelle pääsemiseen tullaan tarvitsemaan kaikissa sarjoissa.

Kaupat
Paikalle ovat tulossa Tmi Seppo Keltamäki, Neon Sport, Suunnistajan kauppa, Karhu / Sporttikone, Somerniemeläinen keramiikkataitelija Eira Mäkinen, Somerolainen Kolatun Vuohijuustola. Lisäksi kilpailun suojelija Kari "Poppis" Suomela esittäytyy ja myy kirjojaan.

Muuta
Kilpailukeskusken läpi kulkeva tie on ajotie ja on siksi pidettävä vapaana. Ethän siis "leiriydy" tielle.