Kisamaastoa
Suunnistuksen SM-erikoispitkä / FM Ultra lång 23.5.2010     Somero
   

aktuellt
terräng och banor
träning
tävlingsinbjudan
anmälan
tävlingsdirektiv
starttider
service
resultat
fotogalleri

till framsidan

till de lokala

talkofolkets sidor

suomeksi

 
FM Ultra Lång i Somero 23.5.2010

Det är en stor ära och utmaning för en relativt liten orienteringsklubb att få arrangera en FM-tävling. Tack vare den goda talkoandan är vi övertygade om att kunna ordna tävlingen så bra som dess status det kräver.
Tävlingsområdet ligger i Mäyrämäki by i Somero socken. TC kommer att byggas på Thorby gårds åkrar.
Det uppskattade deltagarantalet är 1500 tävlare, och utöver dessa kommer det säkert folk, publik, familjemedlemmar m.m.. Deltagare från norra delarna av landet har möjlighet att åka söderut för att tävla i två FM-tävlingar på samma resa; på lördagen före tävlingen arrangeras det mästerskap i sprintorientering både i Lovisa och Kyrkslätt. Somero är också väl placerat i södra Finland, nära till de flesta finska storstäder: Helsingfors 100 km, Åbo 80 km, Tammerfors 120 km, Tavastehus 80 km, Salo 40 km och Forssa 25 km.

I terrängen finns t.ex. små sjöar och träsk, mycket sänkor och gropar av olika storlek, moskog där man kan löpa mycket snabbt och även nästan djungellika tätskogsområden. Kartan är ritad av Janne Seppälä och Jouko & Rauno Visa. Även banorna är planerade av Janne Seppälä, så vi kan förvänta oss att kontrollerna kan ligga några kilometer från varandra, och mellan dem kan det finnas flera vägval.

En stor del av terrängen är skyddad av Natura 2000. För att kunna ordna en relativt stor tävling har det varit nödvändigt att ta reda på tävlingens miljöpåverkan tillsammans med miljömyndigheter. Efter tävlingen synas terrängen och resultaten samlas för att alla vi kunde ha bättre insyn i orienteringens skadliga och nyttiga effekter.

Tävlingsorganisationen är klar och alla förberedelser har löpt smidigt enligt planerna.

Obs! Landsvägen som slingrar sig genom tävlingsområdet är stängd under tävlingen. Det är därför viktigt att följa vägvisningen och reservera tillräckligt med tid för att ta sig till tävlingsplatsen.

Välkomna till Somero!